Meteen naar de inhoud

Detectie

Wat is detectie?
Met detectie leer je je hond zoeken naar een bepaalde geurbron. Deze geurbron kan een alledaagse geuren zijn zoals kaneel, basilicum of kamille, maar ook een bijzondere geur zoals gunolie of wiet. Hoe cool zou het zijn om te kunnen zeggen dat je hond wiet op kan sporen :)!

Detectie wordt op professioneel vlak bijvoorbeeld gebruikt om honden te laten zoeken naar drugs of explosieven op het vliegveld, maar kan ook worden gebruikt om truffels op te sporen of zelfs bepaalde ziektes bij iemand te vinden.

Vele manieren dus om detectie in te zetten, maar bij ons draait het natuurlijk vooral om het plezier die jouw hond en jij samen hebben tijdens de lessen! Naast dat het een leuke activiteit is waarbij je je hond mentale uitdaging kan bieden en je tegelijkertijd je hond goed kan leren lezen en begrijpen, heeft detectie nog meer bijkomende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van het zelfvertrouwen van je hond, het stimuleren van het concentratievermogen, opbouwen van frustratietolerantie en verwerking van eventuele opgelopen stress/spanning.

Detectie is dus niet alleen een geweldige hobby voor jullie samen, maar ook nog eens erg goed voor het welzijn van je hond. Detectie kan op verschillende niveaus worden gegeven en dit maakt het toegankelijk voor bijna elke hond. Van jonge, stuiterende puber die wel een extra portie concentratie kan gebruiken tot aan een senior waarbij lange wandelingen er niet meer inzitten, maar nog graag te porren is om samen iets te ondernemen.

De lessen worden gegeven door zowel Lucas als mij (Boukje) en wij bereiden de lessen vooraf voor naar niveau van de hond. Wij zullen regelmatig samen lesgeven, maar soms zal je maar een van ons treffen. Door middel van een logboek houden wij kort bij wat er tijdens een les is gedaan. Natuurlijk omdat het leuk is om jullie groei bij te houden, maar voor ons vooral ook handig. Zo kunnen wij jullie lessen aanbieden die goed zijn afgestemd op jullie individuele proces en blijven de lessen zowel toegankelijk als uitdagend.

De lessen zijn altijd privé, dus ook geschikt voor honden die niet met andere honden samen kunnen. De lessen worden gegeven in een afgesloten binnen locatie met veel mogelijkheden voor variatie van materiaal, zoekplekken en moeilijkheidsgraad. Het houdt ons beschut tegen de regen en wind, alleen is het niet altijd heel warm. In de winter adviseren we daarom wel goede warme kleding en winterjas. Uiteraard verzorgen wij daarnaast lekker warme koffie of thee.

Geïnteresseerd in een les? Reserveren kan via: Diensten reserveren – Perro Amigo hondenwelzijn
Wil je een lessen pakket afnemen? Neem dan contact op via mail of telefoon
Heb je vragen? Neem dan uiteraard contact met ons op.

Kosten:
40 euro per les (privéles van 45 minuten)
187,50 euro voor een 5 lessenpakket (5x 45 minuten) incl starterspakketje twv 14,95!
350 euro voor een 10 lessenpakket (10x 45 minuten) incl starterspakketje twv 14,95!
Het starterspakketje bestaat uit: een potje Snoepjes, een setjes met geurbron, een clicker en een kortingscode met 5% korting voor de webshop!


Wat heb je nodig voor de lessen?
– Lekkere beloningssnoepjes*
– Goed zittend y-tuig en lijn* van minstens 3 meter
– Eventueel een clicker*

* Zijn ook te koop op locatie.

Wij werken uitsluitend op basis van positieve trainingsmethodes. Het gebruik van aversief materiaal zoals sliplijnen, slipkettingen, halti’s, anti-trektuigen, ecollars etc zijn daarom niet toegestaan.


Het is mogelijk de hond binnen los te laten. Gelieve je hond op het buitenterrein ten alle tijden aangelijnd houden!

Om een ontspannen wisseling tussen de lessen te verzorgen vragen wij iedereen niet uit de auto te stappen voor de les voordat wij er zijn, maar te wachten in de auto totdat wij jullie komen halen. Deze controle is belangrijk om de honden met eventuele angst(agressie) richting andere honden of mensen de mogelijkheid te geven rustig van de locatie naar de auto te kunnen lopen en conflicten te voorkomen.

De lessen worden gehouden op de locatie: Schippersvaartweg 81 in Noordwijkerhout in de schuur achter het huis!