Meteen naar de inhoud

Herplaatsingstraject

Eén van de moeilijkste dingen die je hoopt nooit te hoeven doen, is het herplaatsen van jouw hond. Toch kan er iets in je leven gebeuren en moet je kiezen voor het welzijn van je hond. Wat de reden ook is, ik help je graag in deze moeilijke tijd. Ik begeleid niet alleen de hond, maar ook de begeleider. Herplaatsing is namelijk een heel traject.

Hoe ziet een herplaatsingstraject eruit?
Als eerst gaan we telefonisch in gesprek, waarbij we bespreken wat de reden is van herplaatsing. Graag hoor ik wat meer over de hond en de situatie. Ook bied ik een luisterend oor voor de begeleider, want dit is geen makkelijke beslissing en vaak komt daar een proces van rouw bij kijken. Misschien sta jij als begeleider nog open voor gedragsbegeleiding? Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Is de situatie dusdanig dat bedragsbegeleiding geen optie meer is? Dan gaan we een afspraak maken voor een kennismaking.


Ik schrijf een advertentie over de hond en daarvoor wil ik hem/haar graag leren kennen. Dat doe ik tijdens een kennismaking bij jullie thuis. Door middel van vragen, observaties en een kleine wandeling kan ik een algemeen beeld schetsen van hoe de hond is en wat belangrijk is voor het zoeken naar een nieuw huis. Ook de verwachtingen van ieder z’n kant zal besproken worden. We staan stil bij verschillende vragen. Wat zoeken we in een nieuwe begeleider? Wil je contact houden na dat de hond geadopteerd is? Wat zijn de adoptiekosten? Elke hond en begeleider is anders en op deze manier zal zo veel mogelijk rekening gehouden worden met ieders wensen.

Na het schrijven van een advertentie zal ik deze plaatsen op meerdere websites en socialmediaplatformen.
Op een advertentie komen natuurlijk veel vragen en hopelijk ook veel geïnteresseerden. Al dit contact zal ik op mij nemen. Ik beantwoord vragen, zal de geïnteresseerden beoordelen en bij een geschikte kandidaat zal ik eerst een online kennismaking doen om vervolgens een afspraak te maken voor een reallife kennismaking met jou als huidige begeleider, de mogelijk nieuwe begeleider en uiteraard de hond.
Wanneer dit een match is stel ik een contract op voor de adoptie en plannen we een datum in voor de officiële overdracht.
Indien gewenst zal ik 6 maanden na de adoptie nog een nazorggesprek plannen

In het kort:
– Kennismakingsgesprek (+ bepaling adoptiekosten etc.)
– Advertentieschrijven en plaatsen
– Prescreening van mogelijk nieuwe begeleiders
– Kennismaking met mogelijk nieuwe begeleiders
– Contract opstellen

Extra optie: nazorg gesprek na 6 maandenEen herplaastingstraject kost: 195 euro, exclusief reiskosten a 30 cent per kilometer (alle reiskosten worden in rekening gebracht, ook voor de kennismaking met mogelijk nieuwe begeleider.)
Kosten herplaatsingstraject met nazorg gesprek: 235 euro exclusief reiskosten a 30cent per kilometer (alle reiskosten worden in rekening gebracht, ook voor de kennismaking met mogelijk nieuwe begeleider.)