Meteen naar de inhoud

Play and learn

Wat is play and learn?

Zoals de naam het al zegt legt deze les de focus op spelen en leren. Spel tussen honden onderling, wat is nou leuk spel? Maar ook het stukje ontmoeting. Hoe laat je twee onbekende honden verantwoord kennis maken? Hoe kan je rust inbrengen voor, tijdens en na spel?
Dit willen wij je graag leren. De lessen zijn in groepjes van 4 honden, ingedeeld in leeftijd en grote en duren 60 minuten.

Hoe ziet een les er uit?

Zoals hierboven benoemd duurt een les 60 minuten en zullen de honden in groepjes van gelijkwaardige leeftijd en grote ingedeeld worden. Door de groepjes op deze manier in te delen is er een grote kans dat er een speelmaatje tussen zit voor jou hond. Tijdens de les zul je 45 minuten op het omheinde buitenveld les krijgen van Evelien. En de overige 15 minuten ga je met Boukje naar binnen voor een privé mini sessie in de zintuigentuin.

Buiten krijg je dan les over bewustwording, wat zie je bij je hond en wat is leuk spel. Wanneer er honden in de groep zitten die met elkaar willen/kunnen spelen zal dit onder begeleiding van Evelien gebeuren. Zij legt dan uit hoe dit verantwoord kan en waar jij als eigenaar op moet letten. Het buiten veld is doormiddel van een hek opgedeeld dus als er een hond is die op dat moment even niet kan/wil spelen kan de eigenaar met de hond, rustig naast het veld mee kijken en toch de les blijven volgen.  

Binnen zal Boukje vertellen wat een zintuigentuin is, waar het voor in gezet kan worden en zal ze iets vertellen over lichaamstaal van een hond. Uiteraard kan de hond tijdens deze 15 minuten los op ontdekkingstocht in de zintuigentuin!

Nu al meer lezen over een zintuigentuin? Klik hier: De zintuigentuin – Perro Amigo hondenwelzijn

Groepsverdeling:
Klein en jong is tot 45cm en tot 2 jaar oud
Groot en jong is vanaf 45cm tot 2,5 jaar oud
Klein en ouder is tot 45cm en vanaf 2 jaar oud
Groot en ouder is vanaf 45cm en vanaf 2,5 jaar oud

Twijfel je in welke groep jou hond past? Stuur om gerust een berichtje en dan kijken we met je mee!

 Wat is belangrijk voor jou als eigenaar om te weten?

De methodes waar Evelien en ik mee lesgeven zijn welzijnsgericht. Dit betekend dat wij niet werken met de achterhaalde dominantie theorie en niet werken met dwang, angst of pijn! Wij vragen je om zelf beloningssnoepjes mee te nemen voor de hond (eventueel ook te koop op locatie), een goed passen Y-tuig of brede halsband met een lijn van 3 meter. Het is verboden om met “hulpmiddelen” als halti’s, sliplijnen, ecollars, anti-trektuigen etc te komen!! Wanneer wij dit zien zullen wij hierover met je in gesprek gaan om te zoeken naar een oplossing. Is er geen oplossing? Dan zijn wij genoodzaakt je weg te sturen en krijg je geen geld terug.
Bij het reserveren op de website wordt er gevraagd meteen te betalen via ideal of een van de andere betaal mogelijkheden. Wanneer je betaald hebt ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. De voorwaarden lees je ook op deze pagina.

! Let op, de les gaat pas door bij 2+ aanmeldingen ! Wanneer er maar 1 aanmelding is zal er 24 uur van te voren een bericht gestuurd worden dat de les wordt afgezegd en krijg je je geld terug.

Ben jij geïnteresseerd en wil je graag met jou hond langs komen? Boek dan een sessie via: Diensten reserveren – Perro Amigo hondenwelzijn

Weet je niet in welke groep jou hond past? Of heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie over mijn collega Evelien? Kijk op: Over mij (hondenschooldehondentaal.nl)

Algemene voorwaarden:

 • Geen aversieve middelen bij de hond. Dit zijn middelen die ongemak, pijn of angst opwekken bij de hond. Hieronder vallen: Slipkettingen en andere soorten sliplijnen, ecollars, antitrektuigen, halti’s etc.
  Wanneer wij dit zien zullen wij hierover met je in gesprek gaan, om te zoeken naar een oplossing. Is er geen oplossing? Dan zijn wij genoodzaakt je weg te sturen en krijg je geen geld terug.
 • Bij voorkeur de hond een goed passend y-tuig aan geven en anders een brede halsband. Uiteraard ook een lijn (liefst 3 meter).
 • Honden ten alle tijden overal op het terrein aangelijnd houden, tenzij een instructeur zegt dat de lijn los mag.
 • Volg altijd instructies van de instructeur op.
 • Kom niet te vroeg ivm wisseltijd graag in de auto wachten tot een van de instructeurs een seintje geeft dat je naar binnen mag komen.
 • GEEN contact tussen honden zonder duidelijke instructies van de instructeurs.
 • Bij maar 1 reservering gaat de les niet door. Dit zullen wij 24 uur van te voren laten weten. Je krijgt dan je geld terug.
 • Wij als instructeurs zullen natuurlijk ons uiterste best doen om alles in goede banen te leiden. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij als eigenaar zal altijd verantwoordelijk zijn voor je eigen hond en wij als instructeurs (en onze hondenscholen en de locatie) zijn niet aansprakelijk voor eventuele verwondingen of blessures.
 • Kinderen onder de 16 alleen toegestaan in overleg.

Adres: Schippersvaartweg 81 in Noordwijkerhout. (In de schuur achter het woonhuis)