Meteen naar de inhoud

Mechelse herder, Pasja


Dit is Pasja, een Mechelse herder reu van Bijna 2 jaar. Pasja woont momenteel nog bij zijn huidige begeleiders (zijn 2e huis in korte tijd). Zijn huidige begeleiders geven Pasja alle liefde en aandacht die ze kunnen geven! Maar helaas is er geen match met het ras en kunnen ze het fysiek niet aan. Pasja vereist te veel beweging en mentale uitdaging die ze hem niet kunnen bieden. Dit is voor Pasja als jonge, enthousiaste (deels) werkhond geen ideale situatie. Daarom hebben zij met veel pijn in hun hart besloten een nieuw gouden mandje voor hem te zoeken.

Wie is pasja:
Pasja is zoals ik al schreef een Mechelse herder reu van bijna 2 jaar (maart 2021 geboren). Pasja is een super enthousiaste, nieuwsgierige, werklustige, sociale, lieve en rustige hond. Eigenlijk alles wat je zou willen toch?! 😉 Zijn vader (zie foto) is een Mechelse herder uit een werklijn (word ook echt mee gewerkt/getraind). Zijn moeder (zie foto) is een heerlijke sociale huis Mechelse herder. Hij heeft dan ook duidelijk van allebei de ouders de juiste karaktereigenschappen overgenomen.

Pasja’s sterke punten:
– Hij heeft een goede aan/uit knop, werkt wanneer dat gevraagd wordt, relaxt wanneer er niks gevraagd wordt.
– Hij kan enkele uren alleen thuis zijn en ligt dan heerlijk in de woonkamer.
– Pasja kauwt uiteraard graag en heeft een grote drang om dingen te onderzoeken met zijn mond. Helaas resulteert dit in het feit dat hij dingen zoals zakdoekjes en papiertjes van straat eet. Door buiten altijd een dummy mee te nemen kan je zijn aandacht verlegen. Verder is kauwmateriaal voor extreme kauwers erg aan te raden!
– Hij heeft redelijk wat basiscursussen gevolgd (trainen op de fluit, obedience, vorm van speuren). Hij weet dus veel commando’s, maar veel van deze moeten weer even opgefrist worden. Obedience is tot nu toe de sport die hij het leukst vindt, maar eigenlijk is hij overal wel voor in!

Waar heeft Pasja nog hulp bij nodig:
– Pasja zit momenteel nog in zijn pubertijd. Dit betekent dat er vaak even een stapje terug gezet moet worden, omdat hij het even niet meer weet.
– Pasja zijn jachtinstinct is iets te goed aangezet. Hierdoor kan hij niet meer los lopen!! Los rent hij overal op af, kinderen, volwassenen, honden etc. Vaak gaat het goed, maar het is alles behalve wenselijk! !Aan de lijn loopt hij super! Hij trekt niet, curved netjes om andere mensen en honden heen.
– Omdat hij zo super sociaal is, vindt hij iedereen leuk. Vanwege zijn hormoonpieken en soms wat drukke aura vinden niet alle honden hem leuk. Pasja zal een ruzie nooit starten. Maar hij kan zichzelf wel goed verdedigen (en terecht, maar wel gevaarlijk wanneer begeleiders de signalen niet op tijd zien).

Hoe ziet het ideale nieuwe huisje en zijn begeleider er uit?
Voor Pasja zoeken we iemand die ervaring heeft met het ras! Iemand die graag met hem samenwerkt, al dan niet zelfstandig of met cursussen. Iemand die werkt met positieve opvoedingsmethodes is een must!
Bij voorkeur iemand met een ruim huis en een tuin waar Pasja de ruimte heeft om gek te doen. Wanneer er buiten veel wandelgebied is, zou Pasja ook in een appartement kunnen wonen.

Aandachtspunten:
– Pasja kan met kinderen omgaan, maar een huis zonder kinderen is vereist. Pasja kan namelijk de vele prikkels van kinderen niet goed verwerken.
– Als jonge hond is hij geïntroduceerd aan veel verschillende: huisdieren katten, vogels etc. Hoe dit nu zou gaan ivm zijn jachtinstinct durf ik niet te zeggen.
– Pasja wordt niet langer dan 4 uur achtereen alleen thuis gelaten.

Belangrijke adoptiepunten:
– Hij is gechipt en paspoort is aanwezig, geen andere papieren qua stamboom etc. aanwezig.
– Voor Pasja’s adoptie wordt er een vergoeding van 250 euro gevraagd.
– Pasja zal zijn eigen spullen meekrijgen.
– Er zal een kennismakingsgesprek plaatsvinden en na adoptie (+/- 6 maanden) een nazorggesprek.

Ben jij na het lezen enthousiast geworden over Pasja? Stuur een mail naar info@perroamigohondenwelzijn.nl, met hierin wie je bent, hoe je leefomgeving is en waarom je geïnteresseerd bent in Pasja.
Aan de hand hiervan zullen wij je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. 😊